Kosova shkruan histori në konkursin botëror të muzikës: Kori më i miri në botë në ‘musica contemporanea’

Kosova shkruan histori në konkursin botëror të muzikës: Kori më i miri në botë në ‘musica contemporanea’

Një grup koral nga Kosova ka shkruar historinë, duke u shpallur fitues në kategorinë “The Open Competition – Musica Contemporanea” në festivalin dhe kompeticionin më të madh koral në botë, “World Choir Games”.
Kori “Siparantum Choir” nga Peja, të dielën në sallën më të njohur koncertale, Queen Elizabeth Hall (shtëpia e Filharmonisë Fllamane) në Antwerpen, u dëshmua si Kori më i mirë në botë në kategorinë ” Musica Contemporanea”, njofton “Njekomb”. Në këtë kategori, Kosova la prapa shumë shtete me traditë të gjatë.
“Kori Siparantum sonte bëri histori për shtetin tonë, në Olimpiadën e koreve botërore, World Choir Games 2021. Siparantum është shpallur fitues në kategorinë, The Open Competition – Musica Contemporanea. Shumë urime!”, thuhej në postimin e MKRS-së.

administrator

Related Articles