KANADA/ Udhëtarët e vaksinuar plotësisht nuk kanë më nevojë për testin COVID-19

KANADA/ Udhëtarët e vaksinuar plotësisht nuk kanë më nevojë për testin COVID-19

Që nga 1 Prilli, udhëtarët e vaksinuar plotësisht nuk kanë më nevojë për një test për COVID-19 para mbërritjes për të hyrë në Kanada.

Udhëtarët do të duhet ende të ofrojnë dëshmi të statusit të vaksinimit dhe të gjitha informacionet e tjera të detyrueshme përmes aplikacionit ArriveCAN, përpara se të kalojnë kufirin. Udhëtarët që mbërrijnë pa përfunduar paraqitjen e tyre ArriveCAN mund të duhet të testojnë në mbërritje dhe të karantinohen për 14 ditë, pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit. Udhëtarët që do tw hyjnw nw Kanada duhet të dorëzojnë informacionin e tyre në ArriveCAN brenda 72 orëve përpara se të hipin mw avion.

Udhëtarët pjesërisht të vaksinuar dhe të pavaksinuar do t’i nënshtrohen ende kërkesave të testimit dhe karantinës. Udhëtarët kanadezë dhe të huaj të përjashtuar u kërkohet të paraqesin teste para mbërritjes, të plotësojnë testet e mbërritjes dhe të bëjnë një test të tretë në ditën e tetë të karantinës së tyre. Shtetasit e huaj që nuk janë plotësisht të vaksinuar janë ende të ndaluar të hyjnë në Kanada, me përjashtim të rrethanave të jashtëzakonshme. Kanadaja ofron një mjet për të ndihmuar shtetasit e huaj të pavaksinuar të përcaktojnë nëse mund të kalojnë kufirin.
Të gjithë udhëtarët e moshës pesë vjeç ose më të vjetër që nuk kualifikohen si të vaksinuar plotësisht duhet të vazhdojnë të japin prova të një rezultati të testit COVID-19 para hyrjes, i cili mund të jetë: një test antigjeni i vlefshëm, negativ, i administruar ose vëzhguar nga një laborator ose ofrues testimi i akredituar, i marrë jashtë Kanadasë jo më shumë se një ditë para kohës së planifikuar fillimisht të nisjes së fluturimit ose mbërritjes së tyre në kufirin tokësor ose portin detar të hyrjes; ose një test i vlefshëm molekular negativ i bërë jo më shumë se 72 orë përpara kohës së planifikuar fillimisht të nisjes së fluturimit ose mbërritjes në kufirin tokësor ose portin detar të hyrjes; ose një test i mëparshëm pozitiv molekular i marrë të paktën 10 ditë kalendarike dhe jo më shumë se 180 ditë kalendarike përpara kohës së planifikuar fillimisht të nisjes ose mbërritjes së fluturimit në kufirin tokësor ose portin detar të hyrjes. Rezultatet pozitive të testit të antigjenit nuk do të pranohen.
Në mënyrë që të konsiderohen të vaksinuar plotësisht, qeveria kanadeze kërkon që udhëtarët të kenë dozën e plotë të rekomanduar të një vaksine të miratuar. Kanadaja ka miratuar vaksinat për COVID-19 nga tetë prodhues të ndryshëm, duke përfshirë:
Pfizer;
Moderna;
Astra-Zeneca;
Johnson&Johnson;
Bharat Biotech;
Novavax;
Sinopharm BIBP; dhe
Sinovac.
Doza përfundimtare duhet të jetë marrë brenda 14 ditëve nga mbërritja në Kanada. Oficerët kanadezë të shërbimeve kufitare mund të testojnë ende udhëtarët pas mbërritjes, pavarësisht statusit. Qëllimi i këtyre testeve të rastësishme do të jetë identifikimi dhe gjurmimi i varianteve të COVID-19. Udhëtarët plotësisht të vaksinuar të përzgjedhur për një test në mbërritje nuk do të duhet të karantinohen ndërsa presin rezultatet e tyre.

Sipas: CIC NEWS

administrator

Related Articles