KANADA/ Nga Montreali në Shkodër, Oli Pero dhe “Animals Need Me” firmosin kontratë bashkëpunimi për qentë endacakë

KANADA/ Nga Montreali në Shkodër, Oli Pero dhe “Animals Need Me” firmosin kontratë bashkëpunimi për qentë endacakë

Nga Shani Pnishi

Oli Pero është një vajzë shkodrane që jeton në Montreal të Kanadasë. Ajo ka mbaruar studimet për financë dhe kontabilitet në Universitetin e Shkodrës. Është themeluese e një organizate vullnetare që quhet “Animals Need Me”, veprimtaria e së cilës është e bazuar në Shkodër.

“I shkruajmë këto rreshta, jo pa emocione.

Mbas 10 viteve punë e përpjekje, mbas shumë mundimeve e sakrificave, organizata jonë, bëhet e para në Shqipëri që arrin një marrëveshje bashkëpunimi me bashkinë e qytetit, për menaxhimin e strehës së qenve endacakë.”- shkruan ajo në profilin e saj në Facebook. “Është një moment historik, jo vetëm për ne por një fitore shpresëdhënëse edhe për organizatat e tjera.

Në një shtet si ky i yni, që numëron pafund abuzime me kafshët e rrugës (edhe në formë institucionale), një marrëveshje e tillë i hap rrugë trajtimit adeguat të fenomenit. Bashkia e Shkodrës, me ato pak mundësi që ka patur, është e para dhe e vetmja që ka treguar konsistencë dhe vullnet për zgjidhje.

Falenderojmë Z. Bardh Spahia, nënkryetarin Z. Tonin Dedaj dhe drejtorin e veterinarisë Z. Alban Sekja për besimin dhe bashkëpunimin!”- vazhdon znj.  Pero.

Në fund ajo premton se do të bëjë më të mirën e saj për strehëzën publike, qentë në kushte rruge dhe edukimin e komunitetit.

administrator

Related Articles