KANADA\ Lufta anti-Covid-19, Kebek në shtetrrethim për katër javë, ja masat e reja

KANADA\ Lufta anti-Covid-19, Kebek në shtetrrethim për katër javë, ja masat e reja

Montreal-Kanada

Pasditen e sotme qeveria Legault doli në konferencë për shtyp për të informuar popullatën për zbatimin e masave të reja shëndetësore në luftën kundër COVID-19. Kryeministri njoftoi masat e reja ndaluese nga kjo fundjavë deri më 8 shkurt si dhe vendosjen e një ndalimit të aktiviteteve  në të gjithë provincën, me përjashtim të Kebekut verior, prej orës 8 të mbrëmjes deri 5 të mëngjesit.

  • Bizneset do të duhet të mbyllen në orën 19:30, me përjashtim të farmacive dhe pikave të karburantit.
  • Restorantet, baret, palestrat, teatrot dhe sallonet e bukurisë do të mbyllen të paktën deri më 8 shkurt.
  • Kishat apo xhamitë do të mbyllen deri më 8 shkurt, funeralet do të lejohen për maksimumi për 10 persona.
  • Shkollat ​​fillore do të rihapen siç është planifikuar më 11 janar dhe shkollat ​​e mesme më 18 janar. Qendrat e kujdesit ditor dhe qendrat e kujdesit për fëmijët mund të qëndrojnë të hapura.
  • Fëmijët do të duhet të mbajnë një maskë në korridoret; Mbrojtja e fytyrës e detyrueshme në klasë për fëmijët e klasave 5 dhe 6.
  • Bibliotekat e qytetit do të jenë në gjendje të rihapen për të lejuar studentët të studiojnë.
  • Qendrat e skive dhe pistat e akullit do të qëndrojnë të hapura, por do të duhet të mbyllen në orën 7:30 pasdite.
administrator

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.