KANADA/ Alarm për cilësinë e ajrit, zjarret në Kebek shkaktojnë ndotje serioze

KANADA/ Alarm për cilësinë e ajrit, zjarret në Kebek shkaktojnë ndotje serioze

Shërbimi meteorologjik i Kanadasë ka njoftuar se zjarret në pyjet ë Québec pritet të shkaktojnë nivel të lartë të ndotjes së ajrit deri në jug të Ontarios.

“Nivelet e larta të ndotjes së ajrit janë të mundshme për shkak të tymit nga zjarret në pyje,” tha agjensia federale të martën. “Ttymi nga zjarret në pyje në Québec mund të rezultojë në përkeqësim të cilësisë së ajrit në pjesën më të madhe të kësaj jave. Cilësia e ajrit dhe dukshmëria për shkak të tymit të zjarrit, mund të luhaten në distanca të shkurtra dhe mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme nga ora në orë.”

Environnement Canada tha se cilësia e ajrit në jug të Ontarios konsiderohet një rrezik i moderuar të martën por edhe ditën e mërkurë.
Specialistet e shëndetit shprehen se tymi i zjarrit mund të jetë i dëmshëm për shëndetin e të gjithëve, madje edhe në përqendrime të ulta. Vazhdoni të ndërmerrni veprime për të mbrojtur shëndetin tuaj dhe për të zvogëluar ekspozimin ndaj tymit. Njerëzit me sëmundje të mushkërive ose sëmundje të zemrës, të moshuarit, fëmijët, shtatzënat dhe njerëzit që punojnë jashtë, rrezikojnë më shumë të përjetojnë efekte shëndetësore të shkaktuara nga tymi i zjarrit.

administrator

Related Articles