Fitimet nga legalizimi i kanabisit në Kanada

Fitimet nga legalizimi i kanabisit në Kanada

Që prej vitit 2018 kur Kanadaja legalizoi kanabisin, kjo industri ka kontribuar me 43.5 miliardë Dollarë në Prodhimin e Brendshëm Bruto të vendit.
Në një artikull të revistës amerikane “Forbes” që bazohet në raportin e Deloitte Canada thuhet se industria ka gjeneruar 11 miliardë Dollarë shitje në mbarë vendin, ndërsa 29 miliardë Dollarë të tjera janë shpenzime.

Efektet pozitive në legalizimin e kanabisit në Kanada janë parë edhe në sektorin e punësimit. Industria e përpunimit të tij ka krijuar 98 mijë vende pune dhe ka derdhur në arkën e qeverisë së shtetit 15.1 miliardë Dollarë.

Kompani të cilat kryejnë studimet e tregjeve kanë thënë se shitjet e kanabisit në vitin 2022 mund të shënojnë një rritje prej 19% krahasuar me vitin e kaluar.

Në Kanada ka mbi 800 kompani të licencuara për prodhimin dhe përpunimin e kanabisit teksa dyqanet që e shesin atë janë mbi 2 mijë.

Në përfundimin e këtij raporti theksohet se industria e kanabisit në aspektin ekonomik ka qenë një sukses i vërtet për vendin.

administrator

Related Articles