Eklipsi i shekullit në Montreal: koha, vendndodhja dhe detajet për shikimin

Eklipsi i shekullit në Montreal: koha, vendndodhja dhe detajet për shikimin

Montreali po përgatitet për një nga spektaklet më të rralla natyrore që do të shijohet në qiellin e qytetit – eklipsin diellor të 8 prillit. Me qëllim që të keni një eksperiencë të paharrueshme, le të hedhim një vështrim në kohën, vendndodhjen dhe detajet për eklipsin e ardhshëm.

Eklipsi diellor në Montreal do të fillojë në ora 2:14 pasdite. Në ora 3:27 pasdite, do të hyjmë në fazën e eklipsit total të diellit, ndërsa në ora 4:36 pasdite, eklipsi përfundon. Kjo do të jetë një mundësi unike për të parë eklipsin, pasi nuk pritet të ndodhë një tjetër eklips total diellor në Montreal deri në vitin 2205.

Për të kapur momentin kulmor të eklipsit, duhet të jemi të gatshëm në orën 3:27 pasdite, kur Hëna do të fshehë plotësisht Diellin për rreth 90 sekonda, duke krijuar një pamje të mrekullueshme.

Parqet, fushat e hapura dhe këndvështrimet e ngritura janë vendet më të mira për të parë eklipsin. Parc Jean-Drapeau është një nga zgjedhjet më të mira në Montreal për të shikuar eklipsin, ofrojë një panoramë të mrekullueshme dhe ambiente të përshtatshme për shikuesit.

Mos e humbisni këtë mundësi të rrallë për të shijuar një nga fenomenet më të mahnitshme të natyrës! Futuni në një aventurë eklipse në Montreal dhe përjetojeni këtë moment të paharruar bashkë me komunitetin tuaj lokal.”

administrator

Related Articles