Banaliteti si art dhe si liri fjale- Nga Florida Doci

Banaliteti si art dhe si liri fjale- Nga Florida Doci

Me quajne dezertiste, foltoriste partie, saliste, serbe, ruse, hamas, intelektuhale, fycke, tyryfycke, injorante, kooperativiste, shpellare, lope Kosi, sharabajge, ku*ve, baxhelle, putane, sharlatane, palaco … e shume e shume fjale te tjera.

Ka nga ata qe vazhdimisht kerkojne te me bejne biografine familjare me zell e ngulm te gjejne ndonje “njolle” politike qe mund ta perdorin per te diskredituar fjalen dhe mendimin tim. Edhe kur s’e gjejne, e krijojne vet si skenarist te nje skeci transparent pa humor alla Portokalli.

Ka nga ata qe perpiqen te bejne dhe analizen psikoemocionale me shprese te kuptojne se si jam gatuar une, por ne fakt s’bejne tjeter vecse projektojne hallet dhe deshtimet e tyre.

Keta jane po ata njerez qe e njohin realitetin e vendit ku jetojne apo kane braktisur, shumica te indoktrinuar nga sistemi komunist e te tjere thjesht te pamesuar me demokraci. Ca prej tyre e shesin komentin dhe mendimin per nje koncert ne shesh a ne ambasade; ca te tjere e japin falas me shpresen se i lartmadherishmi do t’i vere re dhe do t’i shperbleje; e ca te tjere si mbartes te Sindromit Stokholm gjejne vetshpetim e vetvleresim te sulmet ndaj gjithkujt qe ju cenon pengmarresin.

Harrojne te gjithe sa e vogel eshte shqiptaria e sa shume e njohim njeri-tjetrin edhe kur s’njihemi! Une ju shoh, familja juaj ju sheh, femija juaj ju sheh, shoqeria ju sheh, dhe historia nje dite do t’ju shohi gjithashtu! Fjalet dhe perpjekjet tuaja me japin deshiren, shpresen dhe energjine per te vazhduar!

Fakti qe merrni mundimin te thurni intriga e sulme personale, te krijoni fjale e epitete te padegjuara me pare, te mbushni mediat sociale me ???? per te bllokuar llogarite, te permendni emrin neper kafene e ambasada pa me njohur, e pastaj perseri te mbushni statuset me “po tani qe s’fituat ca do besh” tregon se ajo “shkarpa qe s’ben zjarr” jua ndezi gjakun sot ????

Neser eshte nje dite e re … shohim e bejme, une prape ketu jam!

administrator

Related Articles