Vvaksina AstraZeneca, Kanada nuk e rekomandon për moshën mbi 65 vjeç

Vvaksina AstraZeneca, Kanada nuk e rekomandon për moshën mbi 65 vjeç

Një studim paraprak i vaksinimit të Skocisë botuar javën e kaluar sugjeroi që qëllimi i AstraZeneca kishte qenë shumë efektiv në parandalimin e infeksioneve të rënda atje. Në Gjermani, këshillat për të përdorur vaksinën vetëm për njerëzit nën 65 vjeç kanë çuar në tërheqjen e vogël të dozave të disponueshme. Udhëzimi i ri nga NACI gjithashtu tha se vaksina AstraZeneca duhet të shpërndahet në dy doza me katër deri në 12 javë me diferencë. Sidoqoftë, komiteti është shprehur se intervali midis dozës së parë dhe të dytë të vaksinës mund të ndikojë në efikasitetin e vaksinës

Komiteti Këshillues Kombëtar i Kanadasë për Imunizimin, aktualisht nuk rekomandon që vaksina COVID-19 e AstraZeneca të përdoret për njerëzit e moshës 65 vjeç ose më të vjetër.S ipas NACI, ky vendim vjen për shkak të informacionit të kufizuar mbi efikasitetin e kësaj vaksine në këtë grupmoshë. Megjithatë, agjencia ka bërë të ditur se vaksina ka një efikasitet mesatar prej afërsisht 62 përqind për grup-moshën 18-64 vjeç.
Vaksina mori miratim nga Health Canada fundjavën e kaluar. Agjencia Evropiane e Barnave thekson se vaksina mund të përdoret për të gjithë të rriturit, por një numër vendesh vendosën të mos e përdorin atë për të moshuarit për shkak të të dhënave të kufizuara klinike.

Vaksina AstraZeneca është e treta që ka marrë miratimin rregullator në Kanada, duke u bashkuar me ato nga Moderna dhe Pfizer-BioNTech. Kanadaja ka porositur 24 milion doza të kësaj vaksine. Ndërsa vaksina AstraZeneca ka një normë më të ulët të raportuar të efikasitetit sesa vaksina Pfizer dhe Moderna, ekspertët shprehen se kanadezët nuk duhet të shqetësohen për këtë

Një studim paraprak i vaksinimit të Skocisë botuar javën e kaluar sugjeroi që qëllimi i AstraZeneca kishte qenë shumë efektiv në parandalimin e infeksioneve të rënda atje. Në Gjermani, këshillat për të përdorur vaksinën vetëm për njerëzit nën 65 vjeç kanë çuar në tërheqjen e vogël të dozave të disponueshme. Udhëzimi i ri nga NACI gjithashtu tha se vaksina AstraZeneca duhet të shpërndahet në dy doza me katër deri në 12 javë me diferencë. Sidoqoftë, komiteti është shprehur se intervali midis dozës së parë dhe të dytë të vaksinës mund të ndikojë në efikasitetin e vaksinës.

Vaksina AstraZeneca është e treta që ka marrë miratimin rregullator në Kanada, duke u bashkuar me ato nga Moderna dhe Pfizer-BioNTech. Kanadaja ka porositur 24 milion doza të kësaj vaksine. Ndërsa vaksina AstraZeneca ka një normë më të ulët të raportuar të efikasitetit sesa vaksina Pfizer dhe Moderna, ekspertët shprehen se kanadezët nuk duhet të shqetësohen për këtë.

administrator

Related Articles