Vizitorët e Notre Dame kthehen 850 vite pas në kohë

Vizitorët e Notre Dame kthehen 850 vite pas në kohë

Tre vjet pas zjarrit që përfshiu Notre-Dame, një ekspozitë duke përdorur realitetin e shtuar (AR) do t’i lejojë njerëzit të shohin jo vetëm se si po shkon puna e restaurimit, por edhe të udhëtojnë pas në kohë për të eksploruar historinë 850-vjeçare të katedrales.

E dizenjuar nga kompania fillestare e Parisit, Histovery, ekspozita përdor rindërtime 360° 3D të 20 ngjarjeve të rëndësishme duke përfshirë kurorëzimin e Perandorit Napoleon në 1804. Çdo vizitori i jepet një HistoPad, një tablet me të cilin mund të shikohen imazhet dhe videot AR.

Ndër ngjarjet e tjera historike të përshkruara janë dasma e Mbretit Henri IV dhe Marguerite de Valois në shesh në 1572, ndërtimi i korit gotik në 1180 dhe naosi në 1645 me Mbretin e ri Louis XIV. Ekspozita do të zhvendoset në Uashington nga 23 Prilli përpara se të udhëtojë në 12 kryeqytete të tjera deri në vitin 2024.

administrator

Related Articles