Vizita në Kanada/ Presidentja Osmani nderon me medalje ushtarake Forcat e Armatosura për ndërhyrjen në Kosovë

Vizita në Kanada/ Presidentja Osmani nderon me medalje ushtarake Forcat e Armatosura për ndërhyrjen në Kosovë

Gjatë qëndrimit disa-ditor në Kananda të Presidentes së Kosovës, kjo e fundit u prit nga ministrja e Mbrojtjes e Kanadasë, Anita Anand dhe me këtë rast ka ndarë një medalje presidenciale.

“Kënaqësi të takojmë ministren e Mbrojtjes së Kanadasë, znj. Anita Anand, bashkërisht me lidershipin e ushtrisë kanadeze, ku diskutuam për ngritjen e nivelit të bashkëpunimit në këtë sektor ndërmjet dy vendeve tona, për rreziqet me të cilat ballafaqohet rajoni ynë dhe për punën tonë të përbashkët me aleatët për t’i kontribuar paqes e sigurisë në rajon e më gjerë”, është shprehur Osmani.

“Po ashtu kam dekoruar Forcat e Armatosura të Kanadasë me medaljen presidenciale ushtarake, për shërbimin e tyre në Kosovë që nga intervenimi i NATO-s në vitin 1999 e deri më sot”.

Osmani bashkë me ministren, Donika Gërvalla dhe ministrin, Armend Mehaj kanë thënë se shohin bashkëpunim edhe të mëtejmë me Kanadanë si një ndër shtetet me ndikimin më të madh global.

administrator

Related Articles