Transumanca, riti shqiptar i shtegtimit të bagëtive nga sot mbrohet në UNESCO

Një tjetër traditë shqiptare pas Xhubletës është futur në UNESCO, si pjesë e Trashëgimisë Kultuore jo materiale. Komiteti Ndërqeveritar i…

Sot, Dita Botërore e Mësuesit, e përcaktuar nga UNESCO në vitin 1994

Dita Botërore e Mësuesit – Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë, UNESCO, në vitin 1994, ka përcaktuar 5…

Brenda korridoreve të UNESCO-s, jashtë odës së kombeve – Nga Zeno Jahaj

Me këtë shkrim të dytë pas atij “Ç’kërkon Bizanti në polifoninë popullore shqiptare?”, ripohoj se, në UNESCO, Agjenci kjo e…