(1929)/ Rrëfimi i reporterit amerikan Reuben Henry Markham: “Falë mbretit Zog, Shqipëria po përparon!”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 qershor 2024 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të enjten e 19 shtatorit 1929, në…

1930 / Rrëfimi i reporterit amerikan Reuben Henry Markham: “Shqipëria po zhvillohet ”pak nga pak”, por e sigurtë”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Prill 2024 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të martën e 21 janarit 1930, në…

7 udhëtimet e reporterit Reuben Henry Markham (pjesa e shtatë): “Nga Saranda për në Korcë, përmes Delvinës, Gjirokastrës dhe Përmetit …”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 17 Maj 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të hënën 23 marsit 1931, në ballinë,…

7 udhëtimet e Reuben Henry Markham (pjesa e gjashtë): “Butrinti, një nga vizitat më mbresëlënëse që Europa mund ti ofrojë udhëtarit …”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Maj 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të premten e 20 marsit 1931, në…

Pjesa e pestë/1931—Udhëtimet e Reuben Henry Markham: “Nga Vlora nëpër Sarandë, ndalesa në Tepelenë dhe lengjendat e Ali Pashës…”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 10 Maj 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të shtunën e 14 marsit 1931, në…

7 udhëtimet e reporterit Reuben Henry Markham në Shqipëri: “Lumi Drin i Shkodrës duhet të quhet Drin Pasha, i ngjan pushtuesve të egër …”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Maj 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të premten e 20 shkurtit 1931, në…

7 udhëtimet e reporterit Reuben Henry Markham nëpër Shqipëri: “Arritjet e Shqipërisë krahasohen si ka qenë ajo dje dhe pardje”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 2 Maj 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të shtunën e 17 janarit 1931, në…

(1937) / “PËR DARKË NË SHQIPËRI” – EKSPERIENCA KULINARE E REPORTERIT AMERIKAN REUBEN HENRY MARKHAM

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Prill 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të premten e 16 prillit 1937, në…