O sa mirë me qenë i varfër! – Nga Lutfi Dervishi

Ata që mendojnë pasurinë, nuk ia duan të mirën vendit. Por, ne jemi me fat që lideri dhe qeveria jonë…

Gjyshërit nuk e dinin se kush janë apo nipërit e tyre të sotëm nuk i njohin gjyshërit e vet – Nga Kim Mehmeti

Sikur hartat e shteteve ballkanike të vizatoheshin sipas mendësisë serbe, pra sipas mendësisë se ku ka edhe një varrë serb…

Kim Mehmeti: Nuk turpërohemi as kur na përfaqëson paturpësia!

Tirana më mire se çdo gjë tjetër e shpërfaq të vërtetën se Shqipëria e ‘Rilindjes’ është katandisur udhës që të…

Rrenë është … të jesh Erion Veliaj! – Nga Ylli Manjani

“Rrena nuk ka kurrë ide” Transporti publik falas nuk është një ide që e shpikur Belind Këlliçi. E kanë shpikur…

Epoka e kaosit të opinioneve – Nga Moikom Zeqo

Në fundin e vitit të kaluar, kryeredaktori i Ditës, Adrian Thano, më dërgonte një email, ku më thoshte të shkruaja…

Në Shqipëri më të shpeshta janë vrasjet se dasmat – Nga Kim Mehmeti

Ke përshtypjen se në Shqipëri askënd nuk i intereson e vërteta. Mbase pse ajo qëmoti ka vdekur dhe pse nëpër…

Kërcënimi që na vjen nga mungesa e kuptimeve – Agim Baçi

Filozofi gjerman Martin Hajdeger paralajmëronte – shumë dekada më parë – shqetësimin se shoqëria po rrezikohej nga psika maniake e…