(1919) / ÇËSHTJA E SHQIPËRISË NË KONFERENCËN E PAQES NË PARIS – INTERVISTA EKSKLUZIVE E HASAN BEJ PRISHTINËS NË ROMË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 9 Tetor 2023 “Il Popolo Romano” ka botuar, të hënën e 10 marsit 1919, në ballinë,…

(1919)/ DERVISH HIMA: “MAQEDONIA E ALEKSANDRIT TË MADH, DIKUR NJË VEND SHQIPTAR, DUHET TË JETË NJË SHTET AUTONOM…”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Shtator 2023 “Il Popolo Romano” ka botuar, të dielën e 30 nëntorit 1919, në ballinë,…

(1919)/ “Besa” stërgjyshërore e popullit të Matit –Kuvendi solemn në kullat e Zogollëve dhe apeli ndaj fuqive të mëdha kundër pushtuesit serb

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Shkurt 2023 “Il Popolo Romano” ka botuar, të premten e 16 majit 1919, në ballinë,…