Gjon Mili dhe Frank Sinatra – Nga Kristaq Balli

Gjon Mili e ka shoqëruar karrierën artistike të Frank Sinatras që prej fillimeve të saj (kryesisht kinematografike) – edhe për…

THE ESCANABA DAILY PRESS (1945) / SHQIPTARI GJON MILI, UKRAINAS NJË ÇAST TË VETËM PËR NJË FOTOGRAFI

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 21 Qershor 2023 “The Escanaba Daily Press” ka botuar, të martën e 31 korrikut 1945, në…

SCIENTIFIC AMERICAN (1942) / GJON MILI DHE METODA E BLICIT TË SHUMËFISHTË STROBOSKOPIK

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Mars 2023 “Scientific American” ka botuar, në mars të 1942, në faqet n°152-153, një shkrim…

(1984)/ Fjalimi i përkujtimor i Harold E. Edgeston për ndarjen nga jeta të Gjon Milit, mikut të tij më të mirë

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Shkurt 2023 “Technology Review” ka botuar, në gusht të 1984, në faqen n°63, fjalimin përkujtimor…

Çfarw është një fotografi? – Përgjigjja e fotografit shqiptar Gjon Mili …. dhe një koment për librin e tij “Fotografi dhe kujtime”

Takimi i blicëve (flashëve) — Ishte në fillim të viteve 1930 kur Gjon Mili, i cili studionte në atë kohë ndriçimin…