Mati etnomuzikor dhe dukuri kulturore kombëtare– Nga Ndue Dedaj

(Esat Ruka, kantautor i njohur, studiues dhe promovues i traditës muzikore shqiptare) Nga Ndue Dedaj Kush ka qenë në Rremull…

Baballarët si autorë dhe inspirues. Pse shkëmbejmë botimet e trashëgimisë intelektuale – Nga Blerina Ruka

Montreal- Quebec Me Olin jam njohur prej kur kemi emigruar në Montreal dhe jemi bërë bashkë jo pak herë në…

Gëzuar ditëlindjen, ba!

Një prej ditëve të bukura e të shënuara të marsit është edhe ditëlindja jote ba! Viteve të tua sot u…

Formacionet muzikore (orkestrale) shëtitëse në trevën e Matit – Nga Esat Ruka

Nga Esat Ruka (studiues i etnomuzikologjisë)Kapitulli : Tradita dhe dukuri të reja në orkestrinat me intrumente tradicionalë të Veriut. A.-…