(1913) / E VËRTETA E KËRKESAVE TË ESAD PASHËS NDAJ ISMAIL QEMALIT — INTERVISTA EKSKLUZIVE ME DERVISH HIMËN, TË BESUARIN E ESADIT

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Shtator 2023 “Il Piccolo di Trieste” ka botuar, të premten 3 tetorit 1913, në ballinë,…

“OFERTA” E HITLERIT NDAJ MBRETIT ZOG – KURTHI QË NUK FUNKSIONOI I HANS-ADOLF VON MOLTKE, AMBASADORIT GJERMAN NË VARSHAVË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 8 Prill 2023 “Chicago Daily Tribune” ka botuar, të enjten e 13 korrikut 1939, në faqen…

LA RIVISTA ILLUSTRATA DEL POPOLO D’ITALIA (1935) / HOMAZH PËR ALEKSANDËR MOISIUN

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Mars 2023 “La Rivista Illustrata del Popolo d’Italia” ka botuar, me 12 prill 1935, në…

SCIENTIFIC AMERICAN (1942) / GJON MILI DHE METODA E BLICIT TË SHUMËFISHTË STROBOSKOPIK

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Mars 2023 “Scientific American” ka botuar, në mars të 1942, në faqet n°152-153, një shkrim…

(1975) / “NJERIU DHE LËVIZJA” — EKSPOZITA FOTOGRAFIKE E GJON MILIT NË MUZEUN E SHKENCAVE TË BOSTONIT

“The Newton Graphic” ka botuar, të mërkurën e 29 janarit 1975, në faqen n°22, një shkrim rreth ekspozitës fotografike të…