(1937) / “TRE LEKË DERI NË DURRËS” – KUR SHKRIMTARI DHE GAZETARI BRITANIK HARRY HODGKINSON RRËFENTE UDHËTIMIN E TIJ NËPËR SHQIPËRI

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Prill 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të mërkurën e 7 prillit 1937, në…

1930 / “Tirana, kryeqyteti i shpresës” — rrëfimi i reporterit amierkan gjatë vizitës së tij në kryeqytetin shqiptar

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Prill 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të enjten e 30 janarit 1930, në…

(1928) / AHMET ZOGU FALENDERON PRESIDENTIN AMERIKAN CALVIN COOLIDGE ME RASTIN E NGJITJES NË FRONIN E SHQIPËRISË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 29 Mars 2023 “The United States Daily” ka botuar, të shtunën e 22 shtatori 1928, në…