Atentatet, tenisi dhe 250 cigare në ditë: 50 fakte nga jeta e Ahmet Zogut

Më 9 prill 1961, në spitalin Foch, Sorensen, Paris, Francë, vdiq mbreti Zog, 65 vjeç – pas shumë vitesh vuajtje…

(1938)/ Shkrimtari britanik Bernard Newman në Shqipëri: “Vetëm një trim si Ahmet Zogu mund të jetë mbret i Shqipërisë. Kuvendet e Matit si Witenagemot-i ynë…”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Korrik 2023 “The Living Age” ka botuar, në gusht të 1938, në faqet n°516-518, shkrimin…

(1935) / AHMET ZOGU, NJË DEKADË NË PUSHTET – RRËFIMI I REPORTERIT AMERIKAN REUBEN HENRY MARKHAM

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Prill 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të shtunën e 9 shkurtit 1935, në…

(1928) / AHMET ZOGU FALENDERON PRESIDENTIN AMERIKAN CALVIN COOLIDGE ME RASTIN E NGJITJES NË FRONIN E SHQIPËRISË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 29 Mars 2023 “The United States Daily” ka botuar, të shtunën e 22 shtatori 1928, në…

(1919)/ “Besa” stërgjyshërore e popullit të Matit –Kuvendi solemn në kullat e Zogollëve dhe apeli ndaj fuqive të mëdha kundër pushtuesit serb

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Shkurt 2023 “Il Popolo Romano” ka botuar, të premten e 16 majit 1919, në ballinë,…

(1933) / TAKIMI I AMBASADORIT FRANCEZ ME MBRETIN ZOG — DOKUMENTI TOP SEKRET DËRGUAR MINISTRIT TË PUNËVE TË JASHTME TË FRANCËS

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Janar 2023 “Documents diplomatiques français” kanë botuar, dokumentin Top Sekret (1932-1939. Seria e parë, 1932-1935.…