Studentja shqiptare në Kanada shpallet fituese e Çmimit Kombëtar të Ekselencës për të diplomuarit e 2020

Studentja shqiptare në Kanada shpallet fituese e Çmimit Kombëtar të Ekselencës për të diplomuarit e 2020

Studentja shqiptare, Qendresa Sahiti është një ndër 10 fitueset e Çmimit Kombëtar të Ekselencës për të diplomuarit e vitit 2020 në Kanada.

Përmes një postimi në rrjetet sociale bëhet e ditur se ajo është e sapo diplomuar me titull nderi nga dega e shkencave neurologjike, nga Dalhousie University, Kanada. Qëndresa sapo është çertifikuar dhe në “Udhëheqje Shkencore dhe Komunikim”.

Sahiti është vlerësuar si një rast suksesi nga Shoqata për Arsimin e Lartë, si brezi i parë në Kanada e ardhur me familjen e saj si refugjatë. Qendresa u rrit me vlerat e rëndësisë së komunitetit. Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook.

Ajo kontribuon në forcimin e lidhjeve në komunitetin e saj duke shërbyer si mentore dhe vullnetare në organizatat e shëndetësisë dhe avokatisë.

administrator

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.