Refleksion mbi deklaratën e ambasadores amerikane- Nga Ardian Radovicka

Refleksion mbi deklaratën e ambasadores amerikane- Nga Ardian Radovicka

Në këto 30 vjet zor se ka patur një deklaratë më të qartë dhe direkte se sa ajo e bërë këto ditë nga ambasadorja amerikane. Kjo deklaratë është komentuar nga mjaft gazetarë dhe analistë thjesht dhe vetëm në aspektin politik duke theksuar qëndrimin e saj objektiv në mbeshtetje të opozitës. Megjithatë mendoj që gazetarëve u ka shpëtuar të analizojnë nj aspekt të deklaratës. Sapo e dëgjova atë m^u kujtua një kurs i zhvillimit profesional i quajtur “The Landmark Forum” që kam kryer para disa vitesh. Përvec shumë gjërave me vlerë që mësova në këtë kurs më kujtohet dhe dicka të vecantë që ka ndikuar jo pak në jeten time. Atje zbuluam në nje farë mënyre sekretin qe t^i bëjmë gjërat që të funksionojmë në jetën tonë. Sekreti me pak fjalë është pasja e Integritetit.

Ambasadorja amerikane në Shqipëri, Yuri Kim


Cfarë është në të vërtetë Integriteti?
Integriteti është një koncept që vështirë të përshkruhet në pak rreshta megjithatë do përpiqem ta përmbledh. Integriteti përfaqëson koherencën e plotë ndërmjet asaj që në mendojmë, veprojmë dhe shprehin.
Në këtë mënyrë ne nderojmë mendimin dhe fjalën tonë me veprimin tonë përkatës. Ky koncept mu kujtua kur ambasadorja amerikane ju drejtua gazetarit që Shqiptarët ka ardhur koha të bëjnë atë që mendojnë dhe shprehin. Pra të kenë integritet në 25 Prill. Ju siguroj nga eksperienca ime se ky është celës shumë i rëndësishëm që i bën gjërat funksionale në jetën tonë. Mund të themi me plot gojën që 25 Prilli do të jetë një test Integriteti për popullin tonë. Uroj me gjithë zemër qe sovrani ta kalojë me sukses këtë test.

administrator

Related Articles