Portreti i Marilyn Monroe shitet me vlerë 200 milionë dollarë

Portreti i Marilyn Monroe shitet me vlerë 200 milionë dollarë

Shtëpia e ankandeve Christie’s njoftoi se në maj do të dalë në shitje portreti i Marilyn Monroe, artistit amerikan të pop-artit Andy Warhol, i cili vlerësohet në 200 milionë dollarë.

Bëhet fjalë për veprën “Shot Sage Blue Marilyn” të cilën Warhol e ka pikturuar në vitin 1964, ka deklaruar shtëpinë e Christie dhe ka shtuar se piktura e famshme e Marilyn Monroe i përket Fondacionit Zurich Thomas and Doris Aman.

Fondacioni do të përdorë të ardhurat për të përmirësuar jetën e fëmijëve në mbarë botën përmes programeve shëndetësore dhe arsimore.

“Të gjitha të ardhurat shkojnë për bamirësi”, shtoi shtëpia e ankandeve.

Warhol (1928-1987) konsiderohet si një nga përfaqësuesit më të rëndësishëm të artit pop.

Ai pikturoi mbështjellës për disa produkte ushqimore, duke përfshirë Coca-Cola.

Ai është gjithashtu i njohur për portretet e ikonave të Hollivudit, dhe gjithashtu ka dizajnuar kopertina për dy albume të Rolling Stones.

administrator

Related Articles