POEZI/ Lirisht- Nga Armenida Qyqja

POEZI/ Lirisht- Nga Armenida Qyqja

Lirisht,

Brenda dhe jashtë mushkërive të tua,

Që etshëm më presin

Duke ma matur me të qindtën e sekondit mungesën…

Ç’mund të donte më shumë një grua

Për t’u ndjerë e bukur,

Një Kleopatër e pushtetshme në mbretërinë e saj?!

Mbështes kokën në akordet e tyre

Dhe dëgjoj muzikën e ajrit mbi paqen e shpirtit,

Kupolë mbi kupolë…

Të gjitha mbretëritë do t’i lija për të…

A e di i dashur?

Simfonitë më të bukura

Janë ato që kurrë dot s’janë shkruar…

Qershor 2023

administrator

Related Articles