Për Ditën e Poezisë!- Nga Luan Rama

Për Ditën e Poezisë!- Nga Luan Rama

Putini lahet në një det gjaku

Mbrëmë pashë një zhgjëndër
Putini lahej në një det gjaku,
vinte rrotull si në Ferrin dantesk,
luante dhe brohoriste misilet supersonik
që shkonin të mbillnin vdekjen…
Mbrëmë pashë një zhgjëndër
Putini lutej me Kirillin përballë
patriarku i lumtur e bekonte për lumenjtë e gjakut,
e Putini lutej e lutej që ky det të bëhej oqean
të bëhej një perandori gjaku në mes të paqes së botës
që Carët e vdekur të zgjohen të shohin se vetëm gjaku e bën të madhe Rusinë.
Mbrëmë pashë një zgjëndërku një varg i pafund vajtoj
ca shveshur në ziulërinin gjëmën e madhe të botës,
një shi i tmerrshëm bombash binte mbi Ukrahinë
njëlloj si në Çeçeni e Alep,
atje ku Putini ngre tempullin e tij të krimit e të gjakut
me një Guernikë të re.
Mbrëmë pashë një zhgjëndër me trëndafilë gjaku…

administrator

Related Articles