Ontario drejt një ‘bllokimi të rreptë’- e nevojshme për të luftuar COVID-19

Ontario drejt një ‘bllokimi të rreptë’- e nevojshme për të luftuar COVID-19

Zyrtarët shëndetësorë në Ontario, provinca më e populluar e Kanadasë, të hënën thanë se aftësia e tyre për të kontrolluar një valë të dytë të COVID-19 ishte e pasigurt dhe bënë të qartë se duhej një “bllokim i fortë” prej katër deri në gjashtë javë.

Sipas Reuters, ata i bënë deklaratat para gazetarëve vetëm disa orë para se kryeministri i Ontario, Doug Ford, të priste të zbulonte atë që media lokale thotë se do të jetë një varg kufizimesh që zgjasin për një muaj.

Këto përfshijnë një mbyllje të shumë bizneseve jo-thelbësore dhe palestra dhe kufizimin e shërbimeve për baret dhe restorantet.

Provinca njoftoi 2,123 raste të reja të hënën, ditën e shtatë me radhë që numri ka tejkaluar 2,000.

“Aftësia jonë për të kontrolluar rritjen e rasteve është ende e pasigurt”, ka thënë Adalsteinn Brown, bashkëkryetar i ekipit këshillimor shkencor për COVID-19 në Ontario.

“Bazuar në përvojën në Francë dhe Australi, ‘bllokimet e vështira’ prej 4-6 javësh mund të zvogëlojnë numrin e rasteve në Ontario në më pak se 1,000 në ditë”, tha ai në një prezantim para mediave.

Juridiksionet e tjera, shtoi ai, ishin gjashtë javë deri në tre muaj përpara Ontarios dhe shumica kanë përdorur një formë bllokimi të fortë, shtoi ai.

Shoqata e Spitalit Ontario javën e kaluar tha se sistemi i kujdesit shëndetësor mund të rrezikohej nëse njerëzit nuk fillojnë të dëgjojnë thirrjet për të kufizuar tubimet.

Rreth 300 njerëz janë në njësi të Kujdesit Intensiv, por kjo mund të rritet në 1,500 në mes të janarit, tha Brown.

administrator

Related Articles