MONTREAL/ Shqiptari donacion në Kosovë, dhuron pajisje elektronike për shkollat e Drenasit

MONTREAL/ Shqiptari donacion në Kosovë, dhuron pajisje elektronike për shkollat e Drenasit

48 kompjutera dhuratë për shkollat në Komunën e Obiliqit, 4 kompjutera në Drenas, Kosovë.

Shqiptari me banim në Montreal të Kanadasë ka dhuruar një sërë pajisjesh elektronike për të ndihmuar komunitetin lokal. Ky akt human dhe solidariteti tregon se fuqia e ndihmës dhe bashkëpunimit nuk njohin kufij.

Shqiptari Zejadin Dedinca, ka dërguar një gamë të gjerë pajisjesh elektronike, përfshirë kompjuterë dhe tabletë, që do të shërbejnë për të përmirësuar qasjen e njerëzve ndaj teknologjisë. Ky akt i mirësjelljes dhe solidaritetit është një dëshmi e fuqisë së të dhënave dhe aftësisë për të bërë ndryshime pozitive në shoqëri.

Pajisjet elektronike do të shpërndahen nëpër shkolla, qendra të rinisë, dhe organizata jo-qeveritare në të gjithë Kosovën për të ndihmuar në zhvillimin e aftësive teknologjike të të rinjve dhe për të përmirësuar qasjen në edukatë dhe informacion.

Kryetari i Komunës së Obiliqit Xhafer Gashi, falënderoi dhe shprehur mirënjohje për donacionin e dhënë nga Dedinca si dhe theksoj se: “diaspora shqiptare ka kontribut të pazëvendësueshëm për shtetin e Kosovës dhe qytetin tonë!”

administrator

Related Articles