Merr fund karantina 14-ditore dhe qëndrimi në hotel për udhëtarët kanadezë plotësisht të vaksinuar

Merr fund karantina 14-ditore dhe qëndrimi në hotel për udhëtarët kanadezë plotësisht të vaksinuar

Qytetarët kanadezë që do të fluturojnë dhe janë vaksinuar plotësisht kundër COVID-19, nuk do të detyrohen më të vet-izolohen për 14 ditë pasi të mbërrijnë dhe nuk do t’u duhet të qëndrojnë më në një hotel karantinë.

OTTAWA -Udhëtarët e vaksinuar plotësisht do t’u duhet ende të bëjnë një test COVID-19 me të mbërritur në Kanada dhe u duhet të izolohen derisa rezultati i testit të kthehet negativ. Pritet që qeveria federale të dalë në një njoftim për shtyp zyrtarisht ditën e mërkurë për t’i konfirmuar këto ndryshime në masat e saj kufitare pandemike. Lehtësimi i kufizimeve do të zbatohet për çdo qytetar kanadez ose banor të përhershëm që ka marrë dy doza të vaksinës COVID-19. Për t’i dhënë fund karantinave të detyrueshme në hoteleve dhe për të lejuar kanadezët e vaksinuar plotësisht për të lëvizur më lirshëm, burimet thonë se ndryshimet do të hyjnë në fuqi në korrik.
Ditën e martë, Kryeministri Justin Trudeau sinjalizoi se ndryshimet po vinin në masat kufitare të Kanadasë për ata që janë plotësisht të vaksinuar kundër COVID-19. “Është shumë e qartë se edhe pse një dozë na ka lejuar të mbrohemi në mënyrë të konsiderueshme, për të hequr shumë presione nga sistemet tona të shëndetit publik, mbetet sërish një mbrojtje jo e plotë. Ne i qendrojmë idesë dhe nevojës që qytetarët të marrin dy doza të plota të vaksinave dhe kjo është arsyeja pse lehtësimi i kufizimeve do të përqendrohet në ata që janë plotësisht të vaksinuar, “tha Trudeau.
Kufizimet jo-thelbësore ndërkombëtare të udhëtimit dhe periudhat e detyrueshme të izolimit 14-ditor për udhëtarët e kthyer, kanë qenë në fuqi që kur kufizimet u vendosën kur rastet e COVID-19 filluan të rriteshin për herë të parë në Kanada në mars 2020.
Elementi i detyrueshëm i karantinës së hoteleve të masave kufitare të Kanadasë u vendos në shkurt 2021, si një mjet për të dekurajuar udhëtimet jo-thelbësore ndërkombëtare. Njoftimi mori kritika kur qeveria tha që udhëtarët do të duhet të paguanin faturën 2,000 dollarë për qëndrimin e tyre deri në 72 orë, deri në pritje për rezultatet e testit të tyre PCR.
Në fund të muajit maj, Këshilli i Ekspertëve të Testimit dhe Shfaqjes së COVID-19 të Kanadasë, bëri thirrje për heqjen e programit të karantinës së hotelit për të gjithë udhëtarët. I përbërë nga specialistë të sëmundjeve infektive dhe ekspertë të shëndetit publik, paneli ngriti një seri çështjesh me karantinat e detyrueshme të hoteleve, duke përfshirë që një numër udhëtarësh zgjidhnin të paguanin gjobën deri në 3,000 dollarë për të kapërcyer qëndrimin në hotel, pa paraqitur një alternative të ligjshme të karantinës. Paneli gjithashtu paraqiti një panoramë të gjerë për mënyrën e përshtatjes së karantinës dhe rregullat e testimit për ata që nuk janë vaksinuar, pjesërisht të vaksinuar dhe plotësisht të vaksinuar të cilët mbërrijnë në vend.
Për udhëtarët e vaksinuar plotësisht, paneli rekomandoi që ata të sigurojnë prova “të pranueshme” të vaksinimit, siç përcaktohet nga qeveria, dhe heqjen e kërkesës së testit para nisjes. Ata rekomandojnë një test PCR vetëm pas mbërritjes dhe nuk do të nevojitej asnjë karantinë, përveç nëse testi i mbërritjes ishte pozitiv. Burimi: ctvnews.ca. Përshtatur nga AMPRESS

administrator

Related Articles