Mathieu Aref: Për ata që ende nuk e njohin historinë e vërtetë të qytetërimit të quajtur Miken

Mathieu Aref: Për ata që ende nuk e njohin historinë e vërtetë të qytetërimit të quajtur Miken

Çfarë lexoni në disa libra, në Internet dhe në mediat e botës s’ka të bëjnë me të Vërtetën por janë gënjeshtëra të përsëritur mijëra herë nga pseudo-arkeologë apo pseudo-historianë dhe sidomos lexuesit e tyre që nuk e dinë historinë reale të Greqisë, të cilët nuk janë në gjendje të ndajnë grurin nga bykun apo të njohin historianët apo arkeologët të vërtetë. Kjo maskë u zbulua në vitin 1876 në Mikenën e Argolidës nga një amator dhe neofit (aspak “arkeolog”!) i quajtur Heinrich Schliemann (1822-1890), një tregtar i pasur gjerman, i cili kishte mbledhur së bashku shumë punëtorë për të gërmuar vendet e qytetit Miken, sot në Greqi. Ky i fundit përsëriti të njëjtat gërmime në vendin e Trojës të lashtë në Anadollin veriperëndimor.
Ky amator gaboi rëndë duke besuar se gjeti maskën dhe mbetjet e Agamemnonit, ndërsa bëhej fjalë për një kohë shumë të largët që nuk kishte të bënte me kohën e luftës së Trojës, në të cilën Helenët nuk ekzistonin ende. Në të vërtetë, nuk ka asnjë të dhënë të shkruar, as dëshminë më të vogël historike apo arkeologjike të ekzistencës së Helenëve para shekullit të 8-të para Krishtit. Aq më tepër ka pasur një periudhë prej katër shekujsh e quajtur të “ERRËT” midis -1193 dhe -800 para erës sonë : një periudhë që mbeti plotësisht e heshtur ku absolutisht asgjë nuk dihet ! Prandaj as kjo maskë dhe as Agamemnoni nuk janë greke…por pellazg ! Është mashtrimi më i madh në historinë e njerëzimit. Ky është guri themeluës i tezës ime dhe librave të mi. Së fundi, shtoj, ja edhe një tjetër gënjeshtër e madhe : Iliada dhe Odisea nuk kanë asgjë greke, sepse janë poema epike të traditës “GOJORE parahelene”, domethënë “pellazge”, pasi Pellazgët ishin të vetmit parahelene sipas GJITHË autorëve të lashtë… Dhe këtë e kanë fshehur të gjithë AUTORËT MODERNË dhe, natyrisht, vetë Grekët.

administrator

Related Articles