Lufta në Ukrainë: Moska shpall non grata kryeministrin e Quebec François Legault

Lufta në Ukrainë: Moska shpall non grata kryeministrin e Quebec François Legault

Kryeministri i Quebec François Legault është në listën e kanadezëve të sanksionuar nga Rusia.

Lista e Ministrisë së Jashtme ruse përfshin gjithashtu disa kryeministra provincialë, toger guvernatorë, oficerë ushtarakë, udhëheqës biznesi dhe refugjatë ukrainas në Kanada.
Gjithsej 87 personalitete janë shpallur persona non grata dhe nuk do të mund të hyjnë më në territorin rus, sipas listës së publikuar të enjten.

“Në përgjigje të sanksioneve anti-ruse të vendosura nga regjimi i Trudeau, 87 qytetarëve kanadezë po u ndalohet hyrja në Federatën Ruse”, tha departamenti.
Kanadezët e tjerë ishin sanksionuar tashmë nga Kremlini, duke përfshirë kryeministrin Justin Trudeau dhe Ministrin e Punëve të Jashtme, të ndaluar të hynin në territorin rus.
@.journaldequebec.com

administrator

Related Articles