Lija e majmunit, të huajt dynden në Kanada për vaksinën

Lija e majmunit, të huajt dynden në Kanada për vaksinën

Në përpjekje për të frenuar përhapjen e lisë së majmunëve, Montreali, epiqendra kanadeze e epidemisë, ka hapur vaksinimin për këdo që e konsideron veten të rrezikuar, duke tërhequr mijëra të huaj.

“Ka njerëz që po fluturojnë nga e gjithë bota, për të ardhur dhe për ta marrë vaksinën këtu, pasi në shumë vende nuk është e disponueshme, mendoj se kjo është vërtet diçka shumë e mirë”, ne nuk i përjashtojmë njerëzit në bazë të vendbanimit të tyre. Pra, nëse dikush vjen, qoftë edhe ata që vijnë si turistë dhe përmbushin kriteret tona aktuale për faktorët e rrezikut të transmetimit të lisë së majmunëve, ne do të vazhdojmë me vaksinimin”, Jacinthe Caron, përgjegjëse e shërbimit të vaksinimit kundër COVID-19.

Që nga fillimi i fushatës së vaksinimit në mes të majit, sapo u zbuluan rastet e para të lisë së majmunëve, Montreali ka vaksinuar 18,500 njerëz, 13 për qind prej tyre të huaj.

Qëllimi është të administrohen 25,000 doza dhe të vaksinohen rreth 75-80 për qind e popullsisë që mendohet se është në rrezik.tch

administrator

Related Articles