Lëvizja “Diaspora për Shqipërinë e Lirë“ zhvillon takim në nivelet e larta të Kongresit Amerikan

Lëvizja “Diaspora për Shqipërinë e Lirë“ zhvillon takim në nivelet e larta të Kongresit Amerikan

Lëvizja “Diaspora për Shqipërinë e Lirë“ pati privilegjin të zhvillonte një takim jashtëzakonisht të rëndësishëm me kongresmenin e distriktit të 1-rë në shtetin e Ohios, republikanin Steve Chabot.
Besa Sharrah, Florian Haçkaj , Bledar S. Milaqi , Nador Bakalli e njohën kongresmenin me problematikat kryesore të Shqipërisë. Ajo çfarë na surprizoi më shumë ishte se kongresmeni e kishte vizituar Shqipërinë dhe madje njihte edhe disa nga problemet e ngritura. Ndër të tjera u diskutuan:

  • Shembja e Teatrit Kombëtar nga regjimi Rama-Veliaj dhe krijimi i Lëvizjes
  • Gjendja e rënduar politike dhe ekonomike, tendencat autokratike të qeverisë dhe tentativat për afrim me Rusinë dhe Kinën nëpërmjet nismave si Ballkani i Hapur
  • Marrëdhëniet e shkëlqyera midis SHBA dhe Shqipërisë dhe ndikimi negativ që mund të sjellë mbi to mungesa e balancës midis palëve, e shfaqur nga përfaqësia diplomatike në Tiranë.
    Vend të veçantë në diskutim zuri gjithashtu edhe Vota e Diasporës dhe nevoja për mundësimin e saj sa më shpejt. Kongresmeni është anëtar i komisionit për çështjet e jashtme në Kongresin Amerikan dhe u ra dakord që diskutimet të ndiqen me hapa konkrete bashkëpunimi.
    Lëvizja e konsideron Kongresmenin mik të Shqipërisë dhe gjen rastin t’a falenderojë për kohën dhe takimin e ngrohtë. Gjithashtu përkrahim pa rezerva rizgjedhjen e tij në zgjedhjet e Nentorit 2022.

administrator

Related Articles