Kanadaja rrit tarifat për aplikimet e reja, ja shifrat

Kanadaja rrit tarifat për aplikimet e reja, ja shifrat

Ata që shpresojnë të bëjnë një lëvizje të përhershme në Kanada së shpejti, do të duhet të llogarisin edhe më shumë kosto, pasi qeveria po rrit tarifat e qëndrimit të përhershëm të Kanadasë që nga prilli 2022.
Më 5 prill, Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia në Kanada konfirmoi se ata që aplikojnë për qëndrim të përhershëm së shpejti do të duhet të paguajnë më shumë para për tarifat që lidhen me aplikimin e tyre. Tarifat e qëndrimit të përhershëm në Kanada rriten çdo dy vjet për t’u përshtatur me inflacionin, një politikë që u njoftua në vitin 2020. Rritja do të zbatohet për aplikimet ekonomike, të mbajtësve të lejes, familjare dhe humanitare, duke filluar nga 30 prilli 2022.
Për më shumë informacione: ow.ly/Mnm650IB5Xl


Për shembull, tarifa e të drejtës së qëndrimit të përhershëm do të rritet nga 500 dollarë në 515 dollarë, ndërsa tarifa për Programin Federal të Aftësisë së Lartë, Programin e Kandidatëve Provincialë dhe Punëtorët e Aftë të Quebec, Klasën e Imigrimit në Atlantik dhe shumicën e Pilotëve Ekonomikë do të rritet nga 825 dollarë në 850 dollarë. Kostot që lidhen me të qenit një banor afatgjatë i Kanadasë ndryshojnë në varësi të aplikacionit individual, por në përgjithësi mund të jetë mjaft e shtrenjtë për shumë njerëz. Për shembull, tarifat që lidhen me imigracionin e biznesit mund të shtohen deri në mbi 2,000 dollarë, ku vetëm tarifa e përpunimit kërkon një pagesë prej 1,575 dollarë.
Ata që hyjnë në vend për arsye humanitare u kërkohet gjithashtu të paguajnë kosto të konsiderueshme, me tarifat e aplikimit dhe të së drejtës së qëndrimit të përhershëm që arrijnë mbi 1000 dollarë. Këto shifra janë përpara rritjes që do të ndodhë në fund të këtij muaji. Lista e plotë e ndryshimeve mund të gjendet në internet. Çmimi i kartave të qëndrimit të përhershëm, dokumenteve të udhëtimit për qëndrim të përhershëm dhe dokumenteve të vërtetimit ose zëvendësimit të imigracionit nuk do të rritet.
Lista e plotë e ndryshimeve mund të gjendet këtu:
https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/notices/increase-permanent-residence-fees-april-2022

Duke shpallur rritjen e çmimit, IRCC shpjegoi: “Qeveria e Kanadasë mbështet një qasje me kosto efektive për financimin e programeve qeveritare, ku shumica e kostove janë përgjegjësi e atyre që marrin shërbimet dhe përfitojnë drejtpërdrejt prej tyre.”

administrator

Related Articles