Kanadaja ofron ndihmë 25 milionë dollarë për Ukrainën

Kanadaja ofron ndihmë 25 milionë dollarë për Ukrainën

Kanadaja do të dërgojë 25 milionë dollarë shtesë ndihmë ushtarake për Ukrainën, njoftuan Mélanie Joly, ministre e punëve të jashtme dhe Anita Anand, ministre e mbrojtjes kombëtare, në një njoftim të përbashkët për shtyp të hënën.

Ukraina kërkoi drejtpërdrejt ndihmë nga Kanadaja për pajisje të mëtejshme mbrojtëse për artikuj si maskat e gazit, forca të blinduara të trupit, pajisjet e shikimit të natës dhe helmetat, thuhet në njoftim.

Forcat e Armatosura Kanadeze (CAF) do të ofrojnë gjithashtu dy avionë taktikë ajror C-130J dhe një ekip prej 40-50 personash për të paktën dy javë për të ndihmuar përpjekjet e NATO-s në Evropë.

“Ne po punojmë me aleatët tanë për të siguruar që personeli ushtarak ukrainas të jetë i pajisur siç duhet dhe së bashku me partnerët tanë në Poloni, ne po punojmë për të ofruar materialet e nevojshme ushtarake pa vonesë,” tha Joly. “Ne do të vazhdojmë t’i ofrojmë mbështetje popullit ukrainas ndërsa ata luftojnë për të mbrojtur kombin dhe lirinë e tij.”

administrator

Related Articles