KANADA\ “Women of influence”- shqiptarja Anaida Deti nominohet ndër 50 femrat me ndikim

KANADA\ “Women of influence”- shqiptarja Anaida Deti nominohet ndër 50 femrat me ndikim

Toronto- Kanada

“Women of influence” liston gratë më me influencë për vitin 2022. Për të parën herë shqiptarja Anaida Deti nominohet si një ndër femrat më me ndikim në botën e biznesit, suksesit dhe sipërmarrjes në llojin e saj. Mjekja stomatologe shqiptare rreshton për të disatën herë trofeun e rradhës në sfidat e arritjes për ti dhënë një tjetër vlerë punës, përkushtimit dhe modelit të frymëzimit si grua sipërmarrëse.
E ftuar edhe më herët në Albanian Montreal Press, Anaida Deti ka prezantuar gjithë rrugëtimin e saj profesional prej ditës së parë të mbërrtijes në Kanada e deri sot, kur ajo zotëron disa klinika dentale në Toronto. Anaida është stomatologe profesioniste që ka ndërtuar një biznes model, fituese e disa çmimeve dhe tani frymëzon dhe motivon profesionistë të tjerë stomatologë dhe gra sipërmarrëse për të ndjekur ëndrrat e tyre.
Fillimet modeste nisin me emigrimin e saj dhe të bashkëshortit nga Shqipëria në Kanada, 20 vjet më parë, me pak para në xhep dhe pa anglisht. Ajo punonte 7 ditë në javë ndërsa shkonte në shkollë me kohë të plotë. Ajo filloi gjithçka nga e para. Biznesi i saj filloi vetëm me të, duke rezervuar takime në makinën e saj derisa arriti të hapte zyrën e parë dentare në vitin 2016.  


Historia e saj është konsideruar si një histori suksesi jo vetëm nga të gjithë ata që e njohin, por edhe nga shumë media kombëtare dhe ndërkombëtare. Ajo është prezantuar në mjaft emisione televizive dhe radiofonike, revista, gazeta, platforma online dhe shumë të tjera për të ndarë rrugëtimin e saj të mahnitshëm të suksesshëm dhe ekspertizën e saj dentare.   Anaida ka qenë fytyra e disa kopertinave për shumë revista prestigjioze. Ajo u shfaq në FORBES në tetorin e vitit të kaluar duke ndarë këshillat e saj të biznesit se si të jetë e suksesshme. Ajo u zgjodh si një nga 10 udhëheqëset më me ndikim të biznesit për t’u ndjekur në vitin 2020 në Amerikën e Veriut nga Revista PrimeView.

Ajo u zgjodh gjithashtu si një nga gratë e biznesit më të suksesshme për t’u parë në 2020 nga Insight Success, si dhe si 100 kompanitë më të mira në 2020 nga Revista Exeleon. Ajo u zgjodh si 10 CEO me performancën më të mirë 2020 nga The Business Berg. Në vitin 2021 ajo u vlerësua si një nga femrat sipërmarrëse më me ndikim nga Revista Woman Entrepreneur. Anaida sapo është zgjedhur si një nga drejtueset më me ndikim të njohur në 2022 për Sukses 125, për nder të 125 vjetorit të Revistës Success. Anaida ka fituar shumë çmime vendore, kombëtare dhe ndërkombëtare. Anaida ka qenë pjesë e një projekti ndërkombëtar librash, The Mind of Female Entrepreneurs nga Global Woman. Ajo ka qenë një blogere dentare për Huffington Post, Thrive Global dhe Inside Toronto.
Deti ka themeluar Mission Kind (Kids In Need of Dentalcare), për të ndihmuar fëmijët e moshës 6-16 vjeç të marrin pa pagesë punën e nevojshme dentare. Ajo bën shumë punë komunitare duke ofruar kujdes dentar falas për familjet emigrante me të ardhura të ulëta.

administrator

Related Articles