KANADA/ Shqiptarja mes 125 njerëzve me ndikim në 2022

KANADA/ Shqiptarja mes 125 njerëzve me ndikim në 2022


Nga Shani Pnishi

Sipërmarrësja shqiptare Anaida Deti është një nga 125 historitë e suksesit dhe personat që duhen ndjekur gjatë 2022 sipas revistës kanadeze “Success 125”.

Me rastin e 125 vjetorit të themelimit të saj revista ka organizuar nje sondash me 125 njerëz me arritje të veçanta që duhen ndjekur gjatë vitit 2022. Anaida Deti është e vetmja shqiptare në këtë listë.

“Unë jam nominuar për “Success 125”,  për nder të 125-vjetorit të Revistës Success, duke njohur liderët më me ndikim që duhet njohur në 2022! Të qenit i nominuar mes emrave të mrekullueshëm është përtej gjithçkaje që kam imagjinuar ndonjëherë!

Unë kam nevojë për ndihmën tuaj për të votuar për mua deri më 28 janar, një votë në ditë për 10 ditë. Si e vetmja shqiptare në këtë garë fantastike kam nevojë për mbështetjen tuaj! Ju lutem votoni dhe shperndajeni! Faleminderit paraprakisht”, shkruan ajo.

Anaida është një profesioniste stomatologjike që ka ndërtuar një model biznesi si dhe fituese e shumë çmimeve. Tani ajo frymëzon dhe motivon profesionistë të tjerë stomatologjikë dhe gra sipërmarrëse për të ndjekur ëndrrat e tyre.

“Edhe pse është vetëm 40 vjeç, ajo ka kaluar një diktaturë, një luftë civile, tre shtete dhe shumë sfida personale dhe biznesi.

Fillimet e saj modeste nisin me emigrimin e saj dhe të bashkëshortit nga Shqipëria në Kanada, 19 vjet më parë, pas pasur lek në dhep dhe pa njohur gjuhën anglisht. Ajo punonte 7 ditë në javë ndërsa shkonte në shkollë me kohë të plotë. Ajo filloi gjithçka nga e para në Kanada. Arriti të hapë klinikës e saj në 2016 dhe tani po zgjerohet në të gjithë provincën. Askush nuk do ta kishte besuar se ajo vajzë e re me vetëm ëndrra të mëdha, por jo shumë më tepër, do të ishte gruaja e biznesit që është sot”, shkruhet në profilin e saj në “Success 125”. https://diasporashqiptare.al/

administrator

Related Articles