KANADA \ Shqiptari Zeqirja Rexhepi fiton Çmimin e Njohjes së Artistit të Themeluar 2021

KANADA \ Shqiptari Zeqirja Rexhepi fiton Çmimin e Njohjes së Artistit të Themeluar 2021

Nova Scotia- Halifax

Established Artist Recognition me qendër në Halifax, vlerëson çdo vit artistët për rritjen e tyre artistikore duke inkurajuar me çmime konkurentët brenda kësaj province.  Këshilli Drejtues i Creative Nova Scotia përzgjodhi Zeqirja Rexhepi për përsosmërinë e tij në arritjet artistike dhe njohjen profesionale.

Artisti shqiptaro-kanadez, Zeqirja Rexhepi zhvillon një karrierë arti jashtëzakonisht dimensionale, i vendosur, adaptues, empatik dhe transformues janë atribute të përsëritura të viteve të përvojës dhe punës së Zeqires.

I ardhur në Kanadanë e largët, pas luftës së vitit 1999 në Kosovë, me një gjuhë të re, relativisht i panjohur për shumicën e banorëve të Nova Scotia-s si personalitet, ai e filloi jetën e tij të re ashtu aty ku e kishte lënë në Kosovë; me artin, teatrin, muzikën, filmin dhe mësimdhënien.

Zeqirja komunikoi përmes artit që nga dita e parë, të cilën e krijoi për të treguar mirënjohjen ndaj popullit kanadez dhe pritjen e tyre të ngrohtë për të dhe familjet e tjera shqiptare. Kjo mirënjohje u shndërrua shumë shpejt në një zë, ku ai nisi një mision vullnetar për të lidhur komunitetin kanadez me atë shqiptar nëpërmjet asaj që ai njeh më mirë, kulturës dhe artit për të cilin është i vlerësuar si Ambasador i Kombit.

Marrja e një faqeje nga libri i jetës, sigurisht që ka krijuar pamje mbresëlënëse në shumë kanavacë, mure dhe mediume të tjera sipërfaqësore. Nga paletat e thella, emocionuese të zymta me krijesa dhe sende, te botët e ndritshme dhe shumëngjyrëshe të tekave frymëzuese, artisti shqiptar është një mjeshtër modest që kënaqet me mënyrën e thjeshtë të jetesës Nova Scotian.

Profesionalisht, Zeqa ishte projektuesi kryesor i tekstilit për fabrikën e dytë më të madhe të tekstilit në Evropë. Ai ekspozon gjerësisht pikturat e tij në Kosovë dhe jashtë vendit duke u specializuar si muralist për të krijuar afreske për kisha dhe xhami.

administrator

Related Articles