KANADA/ Santa Claus mbërriti sot në Montreal

KANADA/ Santa Claus mbërriti sot në Montreal

Rrugët e qendrës së Montrealit u pushtua nga turma njerëzish në pritje të Santa Claus, paradës së 71-të, një defile që hap festimet e sezonit të festave në metropolin e provincës së Quebec.


Qytetarë të të gjitha moshave përjetuan entuziasmin e kësaj ngjarjeje të njohur të Krishtlindjeve në Quebec, si një traditë e vërtetë, kjo festë madhështore e përvitshme u shoqërua me muzikë, kërcim dhe akrobaci, duke nisur nga fillimi i sezonit të festave në Montreal.Rrugëtimi i Babagjyshit, zanave, kukudhëve dhe personazhevë të tjerë dolën nga përrallat për të përshëndetur në veçanti fëmijët  në padurim për të parë nga afër paradën e përvitshme. Zana e këtij viti ishte e inxhinieres së hapësirës ajrore Farah Alibay, punonjëse e një qendre kërkimore të lidhur me NASA-n, e veshur me rrobat e Star Fairy.

Heronjtë e shpresës zhvillojnë ngjarje të shumta kushtuar fëmijëve dhe vullnetarëve që kujdesen të gjithë për shkaqet që i prekin veçanërisht fëmijët e sëmurë. Kështu, shumë grupe iu bashkuan paradës për të krijuar “një shkrirje të të gjithë personazheve qofshin nga filmat, superheronj apo video lojëra”, të cilët janë të dashur nga shumë njerëzit.

administrator

Related Articles