KANADA, Alberta dhe Quebec raportojnë viktimat e para pas vaksinimit me AstraZeneca

KANADA, Alberta dhe Quebec raportojnë viktimat e para pas vaksinimit me AstraZeneca

Alberta-KANADA
Provinca kanadeze Alberta raportoi vdekjen e saj të parë të një pacienti nga një gjendje e rrallë e mpiksjes së gjakut pas marrjes së vaksinës AstraZeneca për COVID-19, tha zyrtari kryesor i saj mjekësor. Kanadaja ka raportuar të paktën pesë raste të mpiksjes së gjakut pas imunizimit me vaksinën, por zyrtarët e shëndetit publik i konsiderojnë përfitimet nga AstraZeneca më shumë se rreziqet e mundshme.
Rasti në Alberta i një gruaje në të 50-at e saj shënon rastin e dytë të mpiksjes së gjakut dhe vdekjen e vetme pasi më shumë se 253,000 doza të AstraZeneca u bënë në provincë, tha zyrtari kryesor shëndetësor i Alberta të marten, Dr. Deena Hinshaw.
“Ndërsa çdo vdekje është tragjike, është e rëndësishme të mbani mend se rreziqet e vdekjes ose vuajtjes së rezultateve të tjera të rënda nga COVID-19 mbeten shumë më të mëdha sesa rreziku pas vaksinës AstraZeneca”, tha Hinshaw.
Kanada ka pasur 1,243,242 raste të konfirmuara të koronavirusit dhe 24,342 vdekje.
Muajin e kaluar, provinca e Quebec raportoi vdekjen e parë të Kanadasë të një pacienti pasi mori vaksinën AstraZeneca COVID-19.
AstraZeneca, duke punuar me shpikësin e vaksinës Universiteti Oxford, ishte një nga udhëheqëset në garën globale për të zhvilluar një vaksinë COVID-19.
Vaksina e lirë dhe lehtësisht e transportueshme u vlerësua si një moment historik në luftën kundër krizës, por që prej asaj kohe është përballur me një seri pengesash.

administrator

Related Articles