Kanada përshkallëzon masat,  qeveria detyron udhëtarët të qëndrojnë në hotele për karantinë

Kanada përshkallëzon masat, qeveria detyron udhëtarët të qëndrojnë në hotele për karantinë

Ottava– Kanadaja po rrit masat për këdo që vjen nga jashtë vendit, ndërkohë që shqetësimet shtohen për variantet e COVID-19 anembanë globit.
Në deklaratën e tij ditën e premte, Kryeministri Justin Trudeau tha se të gjithë udhëtarët që mbërrijnë në Kanada do të duhet të marrin një test PCR COVID-19 pas mbërritjes.
Ndërsa udhëtarët presin rezultatet e tyre, ata do të duhet të bëjnë karantinë në hotelet e caktuara nga qeveria për tre ditë me shpenzimet e tyre. Kjo pritet të kushtojë më shumë se 2,000 dollarë, u shpreh kryeministri.

Të gjithë ata që do të rezultojnë negativë do të lejohen të kthehen në shtëpi për të përfunduar izolimin e tyre dy-javor, ndërsa ata që do të rezultojnë pozitivë për virusin do të duhet të bëjnë karantinë në mjediset e caktuara të qeverisë.
Ndërkohë, linjat ajrore kryesore kanadeze po anulojnë fluturimet drejt destinacioneve të ngrohta përpara pushimit të pranverës e deri më 30 prill.
Duke filluar prej javës së ardhshme, të gjitha fluturimet ndërkombëtare do të lejohen të ulen vetëm në katër aeroporte; në Vancouver, Toronto, Montreal dhe Calgary.

administrator

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.