ISTANBUL (1939) / KUR PRESIDENTI TURK ISMET INÖNÜ PRITI PËR NJË VIZITË PRIVATE MBRETIN ZOG DHE MBRETËRESHËN GERALDINË

ISTANBUL (1939) / KUR PRESIDENTI TURK ISMET INÖNÜ PRITI PËR NJË VIZITË PRIVATE MBRETIN ZOG DHE MBRETËRESHËN GERALDINË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 2 Tetor 2022

Istanbul” ka botuar, të premten e 16 qershorit 1939, në ballinë, një shkrim në lidhje me vizitën private të mbretit Zog dhe mbretëreshës Geraldinë te presideni turk Ismet Inönü, të cilin Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Mbreti Zog u prit nga presidenti i republikës

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Dje, presidenti i republikës Ismet Inönü dhe zonja e tij pritën në Yalova për një vizitë private mbretin e Shqipërisë Zogun dhe mbretëreshën Geraldinë.

Presidenti Ismet Inönü dhe zonja e tij pritën mbretin dhe mbretëreshën për çajin e orës pesë.

Gjatë kthimit të tyre nga Yalova, mbreti dhe mbretëresha vizituan Heybeli Ada-n dhe më pas u kthyen në Stamboll.

Pas pak ditësh ata do të nisen për në Francë.

Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/istanbul-1939-kur-presidenti-turk-ismet-inonu-priti-per-nje-vizite-private-mbretin-zog-dhe-mbretereshen-geraldine/
administrator

Related Articles