Funerali i mbretëreshës Elizabeth paralizon Londrën, anulohen fluturimet

Funerali i mbretëreshës Elizabeth paralizon Londrën, anulohen fluturimet

Ditën e hënë do të përcillet për në banesën e fundit mbretëresha Elizabeth. E hëna do të jetë ditë pushimi në Angli. Shkollat, institucionet, por edhe qendrat shëndetësore, veç shërbimit urgjent, do të jenë pushim.

Më shumë se 100 fluturime të ditës së hënë do të anulohen. Është marrë vendimi që 15 minuta para dhe 15 minuta pas 2 minutëshit që do të mbahet heshtje për mbretëreshën, qielli të mos ketë zhurma avionësh.

Mbretëresha u nda nga jeta ditën e enjte, në 8 shtator, teksa ndodhej në kështjellën e saj në Skoci.  Aeroporti ka njoftuar për qytetarët se 15% e 12 mijë fluturimeve do të shtyhen për të hënën ose të anulohen në mënyrë që të shmangen zhurma apo grumbullime në vend.

Më herët, Heathrow tha se dëshiron të sigurojë që qiejt mbi Londër të jenë të qetë gjatë heshtjes kombëtare dy minutëshe, ndërsa funerali i Mbretëreshës në Westminster Abbey i afrohet fundit pak para mesditës.

Nisjet dhe mbërritjet do të ndalen gjithashtu gjatë mbërritjes së kortezhit funeral dhe procesionit në Kështjellën Windsor dhe do të devijohen rreth kështjellës gjatë shërbimit privat familjar të hënën mbrëma.

Ndërkohë, Westminster Abbey dhe Katedralja e Shën Palit do t’u bien kambanave të tyre në mesditë. Funerali shtetëror do të mbahet në Westminster Abbey. Arkivoli do të mbahet nga Westminster Hall në një procesion drejt abacisë. Do të ketë dy minuta heshtje në të gjithë vendin. Pas shërbimit njëorësh, një procesion i madh ceremonial do të shoqërojë arkivolin në Hyde Park, ku do të transferohet nga karroca e armëve në makinën e vdekjes shtetërore dhe do të udhëtojë për në Windsor. Pas një procesioni nëpër Windsor, një shërbim do të mbahet në kapelën e Shën Gjergjit, Kështjella Windsor, gjatë së cilës arkivoli do të vendoset në kasafortën mbretërore.

administrator

Related Articles