Fjalimi i Vjosa Osmanit që la pa fjalë të pranishmit në OKB-së

Fjalimi i Vjosa Osmanit që la pa fjalë të pranishmit në OKB-së

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani kujtoi masakrat e serbëve, gjatë fjalimit të saj në Këshillin e Sigurimit në OKB. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka rrëqethur me fjalën e saj të mbajtur, në Këshillin e Sigurimit në OKB, kujtoi masakrat e serbëve.

Osmani tha se kujtimet e luftës janë në mendjen dhe shpirtin e çdo qytetari të Kosovës ndërsa tregoi se si fëmijë dhe foshnja janë djegur të gjallë, vetëm se ishin shqiptarë.

Më tej, presidentja e Kosovës tha se personat që kryen sulmin në Banjskë janë ende të lirë të Serbi dhe vazhdojnë të marrin kontrata financiare nga qeveria e Vuçiçit.

“Nuk është Vuçiçi që shkon kundër anëtarësimit të Kosovës qëllimi është të tentojë të drejtat serbe në Kosovë, dhe që kjo të ndodhë duhet të jetë avokati më i fuqishëm i Kosovës. Kujtimet e luftës janë në mendje dhe shpirtrat tona, për të shpjkeguar të vërtetën e botës, në memeorie na shfaqet, edhe pse ka përfunduar por vragat kanë mbetur përjetë. Jam me katër heroinat të cilat janë simbol i forcës, mbijetesës dhe sukseseve të Republikës sonë. Do ta përfaqësojmë Kosovën tonë, qytetarët tanë në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit.

Para 5 ditësh kemi shënuar 25 vjetorin e masakrës, një prej tyre ishte vetëm 14 vjeç kur u sulmua nga serbët. Asnjëherë nuk mund të harroj fëmijët që kanë qenë të gjallë kur janë djegur, policia u ka vënë zjarrin, shumë herë fëmijë të vegjël të moshës 6 mujore janë djegur për t’i zhdukur nga faqja e tokës vetëm se ishin shqiptarë.

Ata që kanë mbijetuar kanë mbetur me pak nga të dashurit e tyre, 53 viktimat i vendosën në një varr të vetëm, asnjë politikan s’është përkulur në varrin e tyre. Këto kanë ndodhur në çdo vend të vendit tonë, janë vrarë fëmijë, gra shtatzëna. Millosheviçi me propagandë ka kërkuar t’i zhdukë nga faqja e dheut. Asnjë masë nuk është marrë ndaj Serbisë”, tha Osmani.

administrator

Related Articles