Ekspozita personale ”Sensitive” e piktores Anila Hetoja, një homazh për gruan

Ekspozita personale ”Sensitive” e piktores Anila Hetoja, një homazh për gruan

Tiranë- Shqipëri
????? ?????? ka lindur në qytetin e Shkodrës nga ku ka marrë edhe dashurinë për artin dhe për të bukurën dhe ka hedhur penelat e parë në telajo. Piktorja Hetoja i është dedikuar artit pamor që në moshë të re, duke përcjellë në telajo frymëzimin e marrë tek natyra dhe të përcjellë në forma të reja të plot gjallëri, larmishmëri dhe individualitet.

Ekspozitat e Anilës pasojnë njëra-tjetrën, jo vetëm në Tiranë dhe Shkodër, por edhe jashtë vendit, si Gjermani apo në Kanada ku dhe ka studiuar në një ndër Universitetet më të njohur të Amerikës Veriore në fushën e dizanjit dhe artit në Toronto. Ekspozita e parë e hapur nga Anila në vitin 2016 me tematikë “Love” u pasua një vit më pas nga ekspozita me tematikë “Motivet Tradicionale dhe Ngjyrat e Tokës“. Në vitin 2018, janë çelur dy ekspozitat “Gruaja” dhe “Njerëz në Focus”. Ekspozitat me tematikë “Natyrë” dhe “Art Expo”, të dyja të sjella tek publiku artdashës në vitin 2019, u ndoqën nga ekspozita në “Sallon Vjeshte” në 2021.

 “Sensitive” është ekspozita personale e Anilës e cila u çel në Galerinë e Arteve në Tiranë mbrëmjen e së hënës. Artistja vendos gruan në qendër të 20 pikturave të realizuara në tre vitet e fundit, duke e sjellë në shumë dimensione.
“Kam ardhur me tematikën ‘Sensitive’ se kam dashur të prek natyrën femërore. Atë natyrën e ndjeshme. Kam dashur që femrën ta ngre në piedestal, që të marrë vendin që i takon. E sjell në një siluetë, që unë e quaj si një ujëvarë mendimesh, kthjellimesh”, thotë Hetoja.

20 piktura, akrilik në pëlhurë, të realizuara në tri vitet e fundit, ku gruaja krijon në një ‘Infinit’ a përqafim klimtian, habitatin e saj të dashurisë. Pikturat krijojnë dialogje mes tyre, qoftë edhe përmes ngjyrave të ngjashme që rimarrin subjekte të larmishme.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur për vizitorët deri në 3 korrik.

administrator

Related Articles