Ekonomia kanadeze tkurret me 5.4 për qind

Ekonomia kanadeze tkurret me 5.4 për qind

Ekonomia kanadeze është tkurrur me 5.4 për qind për vitin 2020 për shkak të pandemisë COVID-19. Siç njofton Zyra kanadeze e Statistikave, të dhënat e Prodhimit të Brendshëm Bruto u rritën me 2.3 për qind në tremujorin e katërt të vitit të kaluar. Ekonomia e vendit u tkurr me 1.9 për qind në tremujorin e parë të vitit të kaluar për shkak COVID-19 dhe masave të marra kundër pandemisë dhe rritje prej 8.9 për qind u arrit në tremujorin e tretë 2020 me relaksimin e masave pas tkurrjes prej 11.4 për qind në tremujorin e dytë 2020. PBB-ja e vendit ra me 5.4 për qind në vitin 2020.
Kjo rënie ishte rënia më e lartë vjetore që nga viti 1961, kur për herë të parë u regjistruan të dhënat tremujore. Ndërkaq, ekonomia kanadeze në vitin 2019 ishte rritur 1.9 për qind.

administrator

Related Articles