COVID-19/ Udhëtimet drejt Kanadasë, qytetarët e Kosovës duhet të jenë të vaksinuar

COVID-19/ Udhëtimet drejt Kanadasë, qytetarët e Kosovës duhet të jenë të vaksinuar

Kanada ka vendosur masa të reja sa i përket qytetarëve të Kosovës të cilët duan të udhëtojnë drejt këtij shteti.
Shefi i Misionit të Konsullatës së Përgjithshme të Kosovës në Toronto Donat Syla, ka bërë të ditur se masat kanë hyrë në fuqi nga 7 shtatori dhe do të zgjasin deri më 31 tetor 2021. “Duke filluar nga 7 shtatori, të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës mund të udhëtojnë drejt Kanadasë për udhëtime jo-esenciale, nëse kanë marrë dy doza të vaksinave anti Covid-19, të aprovuar nga shteti kanadez”, ka shkruar Syla në Facebook.

Njoftimi si më poshtë:
Duke filluar nga 7 shtatori, te gjithe qytetaret e Republikes se Kosoves (te pajisur me viza hyrese) mund te udhetojne drejt Kanadase per udhetime jo-esenciale, nese kane marre dy doza te vaksinave anti Covid 19, te aprovuara nga shteti kanadez.
🔸Personat qe kerkojne te pajisen me vize, duhet te aplikojne sipas procedurave standarde, si dhe te tregojne deshmi se kane marre dy doza te vaksines.🔸Perjashtim nga kriteri i siperpermendur bejne ata qytetare te Republikes se Kosoves qe jane te pavaksinuar, por qe kane:
🔹Anetare te familjes qe jane shtetas kanadez,
🔹Anetaret qe jane pjese e ekuipazhit te linjave ajrore,
🔹 Personat e kerkuar per te ofruar sherbime esenciale ne Kanada,
🔹 Personat me leje te punes kanadeze,
🔹Personat me vize studentore,Kjo mase e autoriteve kanadeze mbetet ne fuqi deri me 31 tetor 2021.

administrator

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.