Canadian Grand Prix 2022- Montreali mirëpret garat e FORMULA 1

Canadian Grand Prix 2022- Montreali mirëpret garat e FORMULA 1

Montreali është shtëpia e Çmimit të Madh të Kanadasë të Formula 1, ngjarja më e madhe sportive në të gjithë Kanadanë. Do të jenë 3 ditë gara, klasi, sharmi dhe ngjarje dhe festa të rangut botëror. Segmenti kanadez i Kampionatit Botëror të Formula 1, një garë e mbajtur në Montreal që nga viti 1978, është një ngjarje ndërkombëtare që duhet të frekuentohet, që është sinonim i festimeve dhe fillimit të sezonit veror të Montrealit.

Circuit Gilles-Villeneuve, pista në të cilën zhvillohet gara motorike, ndodhet në Île Notre-Dame në Parc Jean-Drapeau, pikërisht në zemër të lumit madhështor Saint Lawrence.

Pilotët e Formula 1 do të përshkojnë 4361 metra të qarkut në më pak se një minutë e 15 sekonda, me shpejtësi që mund të arrijnë më shumë se 300 kilometra në orë menjëherë. Për shkak të 14 kthesave të ngushta që kërkojnë frenat e veturave, Circuit Gilles-Villeneuve është i favorshëm për shumë gabime në drejtim dhe parakalime. Grand Prix du Canada është një garë emocionuese dhe spektakolare!

Çdo vit, tifozët e garave me motor mblidhen së bashku në Parc Jean-Drapeau’s Circuit Gilles-Villeneuve për të shijuar përvojën emocionuese që sjell Grand Prix du Canada. 
Edicioni 2022 i Çmimit të madh të Kanadasë do të mbahet më 19 qershor 2022

Gjërat për tu parë në Parc

  • Gara zyrtare
  • Parada e pilotëve të F1
  • Testim kualifikues dhe i hapur
  • Sfidat e Ferrari, Porsche dhe Formula 1600
  • Turne e paddocks garave mbështetëse
  • Simulatorë garash
  • Tarraca tematike dhe kioska zyrtare të mallrave
  • Një sërë aktivitetesh në zonën kushtuar familjeve
administrator

Related Articles