BE heq detyrimin për maksat Covid gjatë fluturimeve

BE heq detyrimin për maksat Covid gjatë fluturimeve

Maskat e fytyrës nuk do të duhet të mbahen më në aeroporte dhe në fluturime në Evropë duke filluar që nga 16 maji. Vendimi është marrë nga Agjencia e Sigurisë së Aviacionit të Bashkimit Evropian (EASA) dhe Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC).

“Nga java e ardhshme, maskat e fytyrës nuk do të kenë më nevojë të jenë të detyrueshme në udhëtimet ajrore në të gjitha rastet, duke u përshtatur gjerësisht me kërkesat në ndryshim të autoriteteve kombëtare në të gjithë Evropën për transportin publik”, tha Drejtori Ekzekutiv i EASA, Patrick Ky.

Italia, Franca, Bullgaria dhe vende të tjera evropiane po lehtësojnë ose i kanë dhënë fund shumë ose të gjitha masave të tyre për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Një numër i linjave ajrore amerikane thanë se nuk do të kërkonin më maska ​​​​në prill, pasi një gjykatës federal në Florida vendosi se mandati i maskave të administratës amerikane në transportin publik ishte i paligjshëm. “Gazeta Diaspora Shqiptare”

administrator

Related Articles