6 kërkesat e Putinit për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë

6 kërkesat e Putinit për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë

Prej 20 ditësh Rusia vijon agresionin ushtarak në Ukrainë, ndërsa negociatat ende nuk kanë arritur  një marrëveshje për ndaluar luftimet.

Që nga 14 marsi 2021, civilët e vrarë nga lufta në Ukrainë arrijnë në 636, nga të cilët 46 janë fëmijë sipas të dhënave të Organizatës së Kombeve të Bashkuara. 1125 persona të tjerë janë plagosur , 62 prej tyre të mitur.

Po cilat janë kërkesat e Putinit ndaj Ukrainës?

1-Mos u anëtarësoni në NATO dhe merrni një pozicion neutral.

2-Rusishtja duhet të jetë gjuha e dytë zyrtare e Ukrainës, ligjet që e ndalojnë atë duhet të hiqen.

3-Njohja e Krimesë si territor rus.

4-Të njohë pavarësinë e Republikave Popullore të Donetskut dhe Luhanskut.

5-Çmilitarizimi i Ukrainës dhe braktisja e armëve që mund të jenë një kërcënim për Kremlinin.

6-Ndalimi i partive dhe organizatave ultra-nacionaliste në Ukrainë.

administrator

Related Articles